|

Konferencja w Łysomicach pn. „Anty Age - w jaki sposób produkty rolne wpływają na jakość i długość życia”

W pierwszych dniach listopada odbyła się konferencja poświęcona zagadnieniom uprawy, hodowli, przetwarzania i konserwacji produktów rolniczych, wzmacniających ich prozdrowotne działanie. Podczas dwudniowego spotkania wykładowcy, wybitni eksperci dzielili się swoją wiedzą na temat wpływu żywności na jakość życia i jego długość. Podczas wykładów uczestniczki spotkania mogły się dowiedzieć jak żywność produkowana metodami ekologicznymi, żywność organiczna wpływają na  stan zdrowia, hormony, czy psychikę i rozwój dzieci, jakie związki występują pomiędzy stosowaniem środków ochrony roślin, a stanem zdrowia rolników i konsumentów, a specjaliści od chorób cywilizacyjnych i przedstawiciele inspekcji, zajmujący się jakością żywności, przekazali wiedzę na temat substancji i składników mających wpływ na stan zdrowia i procesy chorobotwórcze.

Prezentacje wykładowców poniżej:

1. Jak żywność organiczna wpływa na stan hormonów, płodność i zdrowie psychiczne.

2. Odżywianie, ruch, życie bez stresu, czyli coś dla ciała coś dla ducha - inwestycja w zdrowie.

3. Probiotyki w polu i zagrodzie.

4. Warto wiedzieć –co znajdziemy na etykiecie produktu.

5. Właściwości zdrowotne starych gatunków zbóż.

6. Wpływ żywienia na raka jelita grubego.

7. Zacznij od siebie, proste sposoby na zdrowie i urodę.

8. Zdrowie kiełkuje w glebie.

9. Żywność  eko poprawia jakość i długość życia.